Вівторок, 16.04.2024, 12:17
Головна
Реєстрація
Вхід
Вітаємо Вас Гість | RSS
Меню сайту
Міні-чат
200
Головна » 2008 » Листопад » 27 » "полюси" групи "Полюс"
"полюси" групи "Полюс"
09:49
20 листопада в Івано-Франківській філармонії відбувся ювілейний концерт Івано-Франківської групи «Полюс». В залі був повний аншлаг і цікаво, що глядач був дуже різноманітний: від школяра до і до солідного віку. Концерт проходив повністю наживо. 
  Група дійсно трохи дивна, а точніше не група, а ситуація навколо неї. В іншій країна, чи місті можливо не було б таких історій, які є з «Полюсом» в нас. Начебто грають добре, та й людям подобається, та й глядач свій є , та й групі вже 10 років, а її далі не бачили і не чули. Та й справи роблять добрі, як в своєму місті, так і за межами його. А проблеми після цих доброчинностей тільки зростають. А чому? Так дуже просто. Як співав на ювілейному концерті «Полюса» Т.Петриненко «Жлоб, є жлоб». Оці жлоби, великі і малі і в селі і в місті однакові і керують однаково. Ну про що говорити жлобові з Василюком, який має і освіту, та й відповідний фах. А той жлоб, призначений на посаду за принципом політичної доцільності, бо є в правильній партії, та й знає, що відкату не отримає. От і знаходяться на різних «полюс» група «Полюс», яка є однією з останніх Могікан, котрі ще роблять музику на противагу всьому і чиновник від культури, який в культурі ну нічого не тямить.
  Тобто поняття популярності в нашій країні – дуже відносна річ. Можна бути популярним, але бездарним, займатись якимись експериментами чи «новаторством» в музиці. А можна залишатися маловідомим, але самим собою. Отакі то різні «полюси» в нашому шоу-бізнесі.
  Цікаво, що «Полюс» - одні люблять, а іншим тільки при одній назві зуб на зуб не попадає. Група має певну концепцію, яка не змінюється вже багато років: мелодизм, гармонія, серйозне ставлення до текстів. Та й суть самої музики позитивна, про добре, світле і вічне. І музиканти стверджують, попри свій патріотизм, що немає українського року, як немає болгарського чи вірменського. Є просто рок-музика: або добра, або погана. А нашим музикантам і масмедійникам варто позбавлятися комплексів неповноцінності і просо робити свою справу, не гірше ніж англійці чи американці. Треба хвалити своїх, але чесно і об’єктивно, цим самим популяризувати їх. Колись закидали «Полюсу» (на «Червоній руті» 1998р.), що це дуже схоже на англо-американські групи, розуміючи, що це радше плюс, ніж мінус.

  Зараз «Полюсу» 10 років. Група досить активно концертує і зовсім не за принципом «від виборів до виборів», а чесно працюючи на касу. До речі концерт в Івано-Франківську відбувався саме так. Ну не хочуть спонсори фінансувати своїх, краще чужих. Ну не вірять, що в місті, де вони мешкають може бути щось неординарне і на високому рівні, не вірять. А може то просто криза? «Полюс» має свою студію, яка є частиною проекту під назвою «Мистецька майстерня Тараса Петриненка». Група має багато творчих контактів з іншими музикантами, при чому різних жанрів, як “Harmonia Nobile”, чи Галя Баранкевич, чи Тарас Петриненко і група «Гроно». Зараз група готується до концертів у Польщі, де їх чекають у грудні. Все таки слухаєш пісні і віє з «Полюса» ностальгією за добрими і сентиментальними 80-ми. І віриться, що все буде добре.  




Просмотров: 2267 | Добавил: polus | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар новин
«  Листопад 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

| Copyright MyCorp © 2024 | Зробити безкоштовний сайт з uCoz |